Kavos gamybos kelias

Auginimas
1

Auginimas

Mūsų kavos gimtinė – sodri atogrąžų plynaukščių žaluma. Kavamedžiai čia klesti, o jų raudonos uogos čia bręsta 7–9 mėnesius. Kiekvieną rytą jos geria iš slėnių miškų atėjusio rūko drėgmę. Kiekvieną dieną jos mėgaujasi saulės spinduliais. Ir kiekvieną naktį ilsisi apsuptos tyriausio oro. Pamėginkite pajusti šiuos kavos pupelių prisiminimus savo NESCAFÉ kavos puodelyje.

Rinkimas
2

Rinkimas

Sunokusios, sodriai raudonos spalvos kavamedžių uogos ir šiais laikais renkamos rankomis. Taip jų atsiminimuose atsiranda dar viena nata – žmogaus šiluma ir energija. O jos reikia nemažai – tam, kad gautume 1 kg kavos pupelių, reikia perrinkti apie 5 kg raudonų kavamedžio uogų.

Džiovinimas
3

Džiovinimas

Prieš nuimant žievelę, prinokusios uogos 2–3 savaites džiovinamos saulėje. Šiuo metu jos gauna ne tik daug saulės energijos, bet ir žmogaus dėmesio. Kad uogos nesugestų, jos nuolat vartomos, o nakčiai ar užėjus lietui rūpestingai uždengiamos, kad negautų drėgmės.

Skrudinimas
4

Skrudinimas

„Žalia kava“ – blyškios spalvos pupelės skrudinamos tam, kad įgautų mums pažįstamą sodrią spalvą, skonį ir aromatą. Šis procesas trunka nuo 5 iki 15 minučių, iš kurių svarbi patyrusių meistrų suskaičiuota kiekviena sekundė.

Malimas
5

Malimas

Ieškodami išskirtinių skonio ir aromato derinių, dažnai prieš malant kavą ekspertai sumaišo skirtingas kavos rūšis. Tik tuomet pagaliau išlaisvinama kavos energija ir aromatase – ji sumalama. Atsargiai – ne per smulkiai, ne per stambiai – lygiai tiek, kiek reikia geriausioms kavos savybėms atsiskleisti.

Ekstrakto išgavimas
6

Ekstrakto išgavimas

Ateina laikas į procesą įsijungti naujausioms inovatyvioms technologijoms. Jas mūsų protėviai pavadintų kavos magija, nors tai labai skaidrus ir paprastas procesas, kuriame dalyvauja tik kava ir vanduo. Šviežiai sumalta, svaiginančiai kvepianti kava ištirpinama karštame vandenyje. Tuomet netirpios medžiagos pašalinamos, vanduo išgarinamas ir gaunami tirpios kavos milteliai.

7

Virimas

Kiekvienoje tirpios kavos granulėje ramiai miega koncentruota kavos energija. Ji prabunda tik tuomet, kai jūs paspaudžiate kavos aparato mygtuką. NESCAFÉ kavos aparatai sukurti taip, kad mūsų kava juose atsiskleistų maksimaliai. Kruopščiai apskaičiuotas gaminimo laiko bei temperatūros santykis perduoda jums visą kavos skonį, aromatą bei energiją. Štai kodėl toks puikus kiekvienas NESCAFÉ kavos puodelis.

Virimas
7

Virimas

Kiekvienoje tirpios kavos granulėje ramiai miega koncentruota kavos energija. Ji prabunda tik tuomet, kai jūs paspaudžiate kavos aparato mygtuką. NESCAFÉ kavos aparatai sukurti taip, kad mūsų kava juose atsiskleistų maksimaliai. Kruopščiai apskaičiuotas gaminimo laiko bei temperatūros santykis perduoda jums visą kavos skonį, aromatą bei energiją. Štai kodėl toks puikus kiekvienas NESCAFÉ kavos puodelis.

Gauk pasiūlymą


taisyklėmis